Честитка до Емирот Ал Тани по повод Националниот празник на Државата Катар
Понеделник, 19 Декември 2011   

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов по повод Националниот празник на Државата Катар испрати честитка до Неговото Височество Шеик Хамад бин Халифа ал Тани, Емир на Државата Катар.

Ваше Височество,

Срдечно поздравувајќи Ве, дозволете ми, во име на граѓаните на Република Македонија и во свое име, да Ви го честитам Националниот празник на Државата Катар. Истовремено, Ви упатувам најискрени желби за добро здравје, лична среќа, како и за благосостојба и просперитет на Вашата земја и на нејзините граѓани.

Ваше Височество, дозволете ми, и во оваа прилика да го искажам задоволството од континуираниот развој на односите и соработката, како и од постојаното продлабочување на политичкиот дијалог меѓу Република Македонија и Државата Катар. Нашите неодамнешни средби во Скопје и во Доха претставуваат уште едно потврдување за пријателските чувства што ги поврзуваат нашите две земји и народи. Верувам дека ни претстои период на продолжување на започнатиот дијалог и за натамошно збогатување и интензивирање на соработката, особено во економската сфера.

Упатувајќи Ви ги изразите на моето највисоко почитување, дозволете ми, Ваше Височество, да Ви посакам натамошен успех во работата, добро здравје и лична среќа.

Д-р Ѓорге Иванов

Back<<Назад