Честитка до претседателот Николиќ по повод Денот на независноста на Република Србија
Петок, 15 Февруари 2013   

Почитуван господине Претседател,

По повод 15 февруари, Денот на независноста на Република Србија, дозволете ми од името на граѓаните на Република Македонија и од мое име, да Ви упатам најсрдечни честитки со желби за просперитет и благосостојба на Република Србија и на пријателскиот српски народ.

Ја користам оваа свечена прилика да го изразам моето задоволство од одличните односи меѓу нашите две земји, кои се темелат врз заедничко минато, традиционално пријателство, но и визија за заедничка иднина во големото европско семејство на народите.

Убеден сум дека ние и натаму со несмалено темпо ќе продолжиме да работиме на негувањето на европските вредности и принципи, и дека како добри соседи ќе се ангажираме кон градењето нови мостови за соработка меѓу нашите граѓани и бизнис-заедници, како позитивен пример во регионот и пошироко. Сакам да ја нагласам нашата целосна подготвеност на тој план. Дозволете ми, господине Претседателе, да Ви ги упатам изразите на моето највисоко почитување.

д-р Ѓорге Иванов

Back<<Назад