|
Честитка до претседателот Николиќ по повод Денот на независноста на Република Србија
|
|
|
Почитуван господине Претседател,
По повод 15 февруари, Денот на независноста на Република Србија, дозволете ми од името на граѓаните на Република Македонија и од мое име, да Ви упатам најсрдечни честитки со желби за просперитет и благосостојба на Република Србија и на пријателскиот српски народ.
Ја користам оваа свечена прилика да го изразам моето задоволство од одличните односи меѓу нашите две земји, кои се темелат врз заедничко минато, традиционално пријателство, но и визија за заедничка иднина во големото европско семејство на народите.
Убеден сум дека ние и натаму со несмалено темпо ќе продолжиме да работиме на негувањето на европските вредности и принципи, и дека како добри соседи ќе се ангажираме кон градењето нови мостови за соработка меѓу нашите граѓани и бизнис-заедници, како позитивен пример во регионот и пошироко. Сакам да ја нагласам нашата целосна подготвеност на тој план. Дозволете ми, господине Претседателе, да Ви ги упатам изразите на моето највисоко почитување.
д-р Ѓорге Иванов
|