|
Честитка до Емирот Шеик Ал Тани по повод Националниот празник на Државата Катар
|
|
Вторник, 18 Декември 2012
|
|
|
Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов упати честитка до Емирот на Катар, Шеик Хамад бин Калифа Ал Тани, по повод Националниот празник на Државата Катар:
Ми претставува чест и задоволство, од името на граѓаните на Република Македонија и од свое име, да Ви го честитам Националниот празник и да Ви изразам најискрени желби за развој и просперитет на Вашата земја и за благосостојба на нејзиниот народ.
Во оваа свечена прилика дозволете ми, Ваше Височество, да го изразам своето задоволство од нагорниот тренд во односите меѓу нашите две пријателски земји. Убеден сум дека интензивната соработка меѓу двете држави ќе придонесе кон нови проекти за потесна соработка во сите сфери од заеднички интерес, особено во областа на економијата. Во тој контекст ја гледам и мојата претстојна официјална посета на Државата Катар.
Во очекување на нашата скорешна средба, и со искрени желби за Ваша натамошна успешна работа, лична среќа и добро здравје, Ви ги упатувам, Ваше Височество, изразите на моето највисоко почитување.
д-р Ѓорге Иванов
|