Честитка од претседателот Иванов до новоизбраниот претседател на Република Србија, Томислав Николиќ
Среда, 23 Мај 2012   

Претседателот на Република Македонија д-р Ѓорге Иванов упати честитка до новоизбраниот претседател на Република Србија, Томислав Николиќ:

Почитуван господине Николиќ,

Ми претставува особена чест и задоволство, во свое име и во име на граѓаните на Република Македонија, да Ви упатам најискрени честитки за Вашиот избор за претседател на Република Србија. Ви упатувам искрени желби за успешно извршување на високата и одговорна функција, за многу здравје и лична среќа.

Дозволете ми, да ја искористам оваа свечена прилика да изразам задоволство од досегашниот развој на односите меѓу нашите две соседни земји. Воедно, би сакал да го изразам своето уверување дека со заеднички ангажман ќе дадеме свој придонес за натамошно унапредување на односите меѓу нашите пријателски земји и народи во сите области од заемен интерес, како на билатерален, така и на мултилатерален план. Подготвен сум тесно да соработуваме и заедно да придонесуваме за стабилноста и напредокот на нашите земји и на нашиот регион.

Во очекување на нашата скорешна средба во Белград, Ви упатувам срдечни и топли поздрави од Република Македонија и изрази на мојата највисока почит.

д-р Ѓорге Иванов

Back<<Назад