| Честитка до претседателот Абдула Ѓул по повод Националниот празник на Република Турција | |
|
|
Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов по повод Националниот празник на Република Турција испрати честитка до Претседателот на Република Турција, Абдула Ѓул.
Почитуван господине Претседател,
Ми претставува особено задоволство, по повод Националниот празник на Република Турција, во свое лично име и во име на граѓаните на Република Македонија, да Ви упатам срдечни честитки и искрени желби за просперитет на Вашата земја и за благосостојба на Вашиот народ.
Дозволете ми, почитуван Претседателе, во оваа свечена пригода, да го изразам задоволството од исклучително висoкиот степен на традиционални пријателски односи и соработка меѓу нашите земји. Уверен сум дека соработката не само што ќе продолжи, туку и ќе се интензивира во сите области од заемен интерес.
Би сакал да ја искористам оваа свечена прилика, да искажам благодарност за силната поддршка која Република Турција и ја дава на Република Македонија на регионален план, на меѓународен план и на нашиот пат кон евроатлантската интеграција, како и да ја истакнам длабоката увереност и очекувањето дека истата ќе продолжи и во претстојниот период. Република Турција е голем и искрен пријател на Република Македонија. Сакам да Ве уверам дека граѓаните Високо го ценат тоа.
Со такво уверување и со најискрени желби за Ваша натамошна успешна работа, добро здравје и лична среќа, Ви ги упатувам изразите на моето највисоко почитување.
Д-р Ѓорге Иванов
|