|
Честитка до г. Џорџо Наполитано по повод повторниот избор на функцијата претседател на Италијанската Република
|
|
Понеделник, 29 Април 2013
|
|
|
Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, упати честитка до Н.Е. г. Џорџо Наполитано по повод повторниот избор на функцијата претседател на Италијанската Република
Почитуван господине Претседателе,
Ми претставува чест и задоволство да Ви упатам срдечни честитки по повод Вашиот повторен избор на функцијата претседател на Италијанската Република, со искрени желби за натамошно успешно извршување на оваа одговорна функција.
Дозволете ми, во оваа свечена прилика, да ја истакнам мојата и на Република Македонија, цврста определба за натамошно зацврстување и продлабочување на пријателските односи и соработката со Италијанската Република. Силно верувам дека во периодот што следи, со заеднички ангажман и посветеност, како и досега, односите меѓу нашите земји ќе се развиваат и ќе се надградуваат во духот на заедничките заложби за демократска, стабилна, обединета и просперитетна Европа.
Убеден сум дека Италијанската Република, како докажан пријател на Република Македонија, ќе продолжи да ја поддржува во процесот на нејзиното интегрирање во ЕУ и во НАТО.
Повторувајќи ги моите срдечни честитки и желби за натамошна успешна работа и лична среќа, Ви ги упатувам, господине Претседателе, изразите на моето највисоко почитување.
д-р Ѓорге Иванов
|