Свечено менување на државното знаме во Кабинетот на Претседателот на Република Македонија
Петок, 12 Април 2019   

Ceremonija_na_promena_na_zname_1Во Кабинетот на Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска се одржа церемонија на свечено менување на државното знаме.

На церемонијата присуствуваа ученици од ООУ "Блаже Конески", Скопје, како и деца од градинката "Мини фини буџетчиња", Скопје.

Промената на државното знаме на Република Македонија пред Кабинетот на Претседателот го изврши гардиската единица на Армијата на Република Македонија.

Манифестацијата на промена на државното знаме е со цел подигнување на чувството и почитта кон знамето на Република Македонија како репрезент и симбол на државноста на нашата земја.

  Back<<Назад