Глас на граѓаните

Предлозите на граѓаните за конкретни проблеми се глас на демократската јавност. Практикувањето на демократското право на непосредни граѓански избори на секоја втора, трета или петта година не е доволно, денес во време во кое уживаме големи благодати од информатичките технологии.


Глас на граѓаните" е можност преку e-mail адресата Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите граѓаните да праќаат предлози. Истата можност е отворена во Народните канцеларии на Претседателот во Скопје, Тетово и Битола. Предлозите и идеите од граѓаните ќе бидат разгледани од тим професионалци во Кабинетот на Претседателот на Република Македонија, а заклучоците што ќе произлезат од анализата на предлозите и идеите ќе бидат јавно достапни на интернет-страницата на Претседателот.

glas1